2 és több db termék rendelésnél 35% kedvezmény + ingyenes szállítás jár! Ön kuponja HELP8888. Akció 2024.11.08-ig tart. 35 % kedvezményt előreutalással, illetve online bankkártyás fizetéssel veheti igénybe!!!
A NaturalHelp Complex összesen 32 természetes, növényi összetevőkből álló méregtelenítő és béltisztító rostőrlemény, vitaminokkal és prebiotikummal. Segíti fájdalommentes, gyors és kellemetlenségek nélküli salakanyagok távozását, paraziták és peték eltávolítását. Ezáltal a szervezete megtisztulhat, méregtelenítve lesz, felgyorsulhat az emésztése, elmúlhatnak a kellemetlen tűnetek, szervezete belső egyensúlya helyreállhat, jótékony hatású tápanyagok, vitaminok és prebiotikumok visszapótlásával emelkedhet az energiaszintje, visszatérhet a vitalitása, az életkora meghosszabbodhat, valamint szebbé válhat. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.
A NaturalHelp Complex- minden egyben egy forradalmian új, 21. századi a rohanó életvitelhez igazított, átfogó, könnyen alkalmazható, egyszerű, a vásárlói visszajelzések szerint hatékony méregtelenítő és béltisztító kúra. Új, friss, komplex megoldást kínál a belső tisztítás megoldására és mindössze egyetlen lépésből áll. Reggel egy adag NaturalHelp Complex rostörlemény, és indulhat a nap!
Vitaminok: Complex fogyasztásával hozzájárulunk a napi alapvető vitaminok beviteléhez
Növényi rostok: hozzájárul a bélben lévő káros lerakódások eltávolításához, mely gátolják a felszívódást és számos betegség kiváltó okai lehetnek
Prebiotikum: egészséges bélflóra működéséhez szükséges
Anti-parazita: észrevétlenül kerülnek a szervezbe és számtalan betegség kiváltó okai a paraziták. Ki kell őket űzni minnél hamarabb!
A NaturalHelp Complex kúrát első alkalommal 2 vagy 3 hónapig ajánlott alkalmazni az alaposság miatt, majd utána félévente, évente meg lehet ismételni egy-egy, vagy két-két havi adaggal. Amennyiben bármilyen betegségre szedi a kúrát mindenképpen kérje ki orvosa, gyógyszerésze tanácsát!
Legyen Ön is szkeptikus a pár nap alatt átfogó méregtelenítést ajánló programokkal szemben!
Az évek során a szervezetünkbe bekerült és felhalmozódott káros anyagokat nem lehet egészségesen pár nap leforgása alatt eltávolítani a szervezetből (el kell kerülni az önmérgezést, amikor az évek során lerakódott méreganyagok hirtelen felszabadulnak a szervezetben és elsavasítják a belsőnket, számtalan betegséget okozva nekünk).
Nem is beszélve arról, hogy amilyen termékekkel ajánlják nekünk a gyors sikert, egyik termék sem elismert és bevizsgált. Az alapossághoz idő kell, hogy a szerveztünket ne terheljük le és, hogy a méreganyagok kiürülése maximálisan megtörténjen.
"A vastagbéldaganat a második leggyakoribb rosszindulatú daganat Magyarországon, férfiakat és nőket egyaránt érinthet. Évi mintegy 9000 új megbetegedést regisztrálnak hazánkban, és több mint 5000 halnak meg ebben a betegségben. Annak a valószínűsége, hogy valaki élete során vastagbélrákban megbetegszik nőknél 3,7%, férfiaknál 6%. Tehát kereken minden huszadik embert érint. Magyarországon naponta több mint húsz embernek kell a frissen felfedezett vastagbélrák diagnózisával szembesülni. Felfedezésekor az esetek nagy többségében a vastagbélrák már előrehaladott stádiumban van."
Forrás: https://www.beldaganatszures.hu/beldaganat.aspx
A NaturalHelp Complex összesen 32 természetes, növényi összetevőkből álló méregtelenítő és béltisztító rostőrlemény, vitaminokkal és prebiotikummal.
A szabványos psyllium (Indiai útifű maghéj) alapú méregtelenítő kúrák 95%-os psylliumot használnak fel, melyek kétes eredűek is lehetnek. Ezzel szemben az álatlunk használt Psyllium (Indiai útifű maghéj) 98%-os, így tehát a NaturalHelpben a lehető legjobb minőségű psyllium található. Tehát a NaturalHelp Complex szigorúan a kiváló minőségi előírásokat szem előtt tartva, ellenőrizve készül.
Naturalhelp Complex összetevők javasolt napi mennyisége és leírása: | ||
|
Naturalhelp Complex napi vitaminmennyiség és vitamin leírása:
Szervezetünk számára rendkívül hasznos táplálék magas vitamin, antioxidáns, nyomelem és ásványianyag tartalmának köszönhetően. A-, B-, C-, E- vitaminok mellett, jelentős mennyiségű magnéziumot, káliumot valamint cinket, szelént, rezet is tartalmaz. Fehérje és zsírtartalma – esszenciális zsírsavak –, élelmi rost tartalma jelentős, ugyanakkor nem tartalmaz sok szénhidrátot. A gyógyászatban a tökmagot elsősorban a prosztata betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére használják, de potenciafokozó hatása is ismert. Fontos szerepe van továbbá koleszterincsökkentő hatásának, mellyel védi a szív és érrendszert. Segíti az emésztést, a méregtelenítést, a máj regenerációját és féreghajtó hatással is rendelkezik. Javítja a sebgyógyulást, csillapítja a gyulladásos reakciókat, köszvényes panaszok kezelésében hatékony kiegészítő. A-vitamin tartalma védi a bőrt az UV sugárzástól ésjavítja a látást. Magas triptofán (aminosav) és magnézium tartalmának köszönhetően stressz okozta álmatlanság enyhítésében is hatékony lehet. A tökmag kiváló lúgosító és méregtelenítő, rostjai segítenek eltávolítani a vastagbélben lerakódó mérgeket és salakanyagokat.
Hazánkban is egyre elterjedtebb az articsóka zöldség fogyasztása, kellemes ízén kívül magas rost, nátrium, kálium, foszfor, kálcium, magnézium, vas, A, -B-, és C-vitamin tartalma teszi értékes tápanyagforrássá. Ezek a fontos hatóanyagok nem csak a szervezetünk számára hasznosak, de segítik, hogy a méregtelenítés, béltisztítás során a szervezet megkapjon minden szükséges vitamint, ásványi anyagot, ami esetleg a méreganyagok kiürítése során távozna a szervezetből.Antioxidáns tartalmának köszönhetően májvédő, májregeneráló hatású, valamint az epetermelést, epeürülést serkenti, ezáltal segíti az emésztést is. Gyulladáscsökkentő hatása reumatikus problémák esetén és kedvező lehet. Szív és érrendszeri védelemben is szerepet játszhat, a koleszterin anyagcsere és a vérnyomás kedvező befolyásolásával. Kutatások alapján növeli a jó koleszterin-szintet (HDL), a rossz koleszterin-szintet (LDL) pedig csökkenti. Jótékony hatását figyelték meg továbbá cukorbetegség, hólyag- és vesebetegség esetén is.
A Psyllium a tökéletes méregtelenítő az egyik legjelentősebb rostforrás szervezetünk számára. Nem felszívódó élelmi rost, mely vízmegkötő képességének köszönhetően akár 10x-ére képes duzzadni és ígybiztosítani a bélrendszer számára a megfelelő mennyiségű és állagú székletanyagot. A normál bélműködés, székletürítés számos komolyabb bélbetegség megelőzésében fontos lehet, így a Psyllium rost elengedhetetlen az egészséges emésztéshez. A rost bélben áthaladása során leradírozza a felesleges, lerakódott salakanyagokat. Képes megkötni a koleszterint, ezáltal csökkentheti a magas koleszterint-szintet. Hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, miközben fogyasztásával nem viszünk be kalóriát a szervezetbe, mégis folyamatos teltségérzetet biztosít, így hozzájárul a fogyókúra hatékonyságához, valamint a cukoranyagcsere normalizálásában is szerepet játszhat. Tanulmányok alapján az útifű maghéj a Metabolikus-szindróma kezelésében hatásos lehet: vagyis az együttesen fennálló túlsúly, magas koleszterint-szint, magasvérnyomás, cukoranyagcsere zavar kezelésében kiemelkedő szerepe van a Psyllium rostbevitelnek.
Szárított rostőrlemény, mely az alma minden részét tartalmazza, a héját, a magokat, magházat és az almahúst is, ezért is kiemelkedő a tápanyagtartalma. Az almahúsnak magas a nyomelem és pektintartalma, a magház cellulózt tartalmaz (vízben oldhatatlan rost), az almamag pedig immunerősítő és gombaölő anyagokban gazdag. Magas rosttartalma miatt jótékonyan hat az emésztésre, az epetermelésre. Vízmegkötő kapacitásával teltségérzetet okoz a gyomorban, segíti a bélperisztaltikát, a bélrendszer kitakarítását (perisztaltika, béltisztítás, méregtelenítés) a salakanyagok kiürítését és a bélflóra szaporodását. Rendszeres székletürítést biztosít, a bél normál baktérium flóráját erősíti, valamint a bélrendszeri daganatok megelőzésében is hasznos lehet. Segíthet továbbá a koleszterin-, cukoranyagcserében valamint fogyókúrában is.
Az acai gyümölcs az amazonasi esőerdőkben növő trópusi pálma kékeslila termése. Az egyik legegészségesebb ételnek tartják ma a Földön, mivel rendkívül magas az antioxidáns tartalma és rengetegmikrotápanyagot tartalmaz. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételében a legjobb antioxidáns.Gazdag vitaminokban – B, C, E – ásványianyagokban, nyomelemekben, élelmi rostban, esszenciális zsírsavakban és aminosavakban. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést, növényi szterin és esszenciális zsírsavtartalma (omega-3, omega-6) ehhez társulva jótékony hatással van a koleszterin anyagcserére, és így szív- és érrendszeri védő szereppel is bír. Fitoszterol tartalma továbbá a prosztata megnagyobbodás kezelésében is segítség lehet, valamint remek vizelethajtó is. Ideális szénhidrát és aminosav összetételének köszönhetően fizikai megterhelés során segíti a megfelelő izomműködést, fokozza az állóképességet, emeli az energia-szintet és gyorsítja a regenerálódást is. Képes tágítani a légutakat, ezáltal javul a szervezet oxigénellátása és hatékonyabban tudnak működni az anyagcsere folyamatok. Öregedést késleltető hatása is ismert, valamint szexuális vágykeltő és teljesítmény fokozó hatást tulajdonítanak neki az amazóniai őslakosok. Az anyagcsere fokozásával fogyókúrák hatékony kiegészítője lehet. A kiemelten magas antioxidáns tartalma (10* annyi antioxidáns van benn, mint mondjuk a szőlőben!!) révén gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású és különböző daganatok megelőzésben is fontos lehet. Teobromin tartalma pedig hangulatjavító stimuláns.
A Pau d’Arco vagy más néven Argentín Lángfa Dél-Amerikában őshonos, melynek kérgét már régóta alkalmazzák az indián népi gyógyászatban. Az elmúlt években nálunk is egyre elterjedtebb lett értékes hatóanyagtartalmának köszönhetően. Jelentős mennyiségben tartalmaz alkaloidokat (lapachol és lapachone), favonoidokat, izokumarint, kumarint, szaponint, A-,B-,C-vitamint, cinket, szelént, vasat, kálciumot, magnéziumot és mangánt. Antioxidáns hatásának köszönhetően kiemelt szerepe van az immunrendszer védelmében, naftachinon tartalma jelentős baktérium-, vírus (Herpes)-, gombaölő (Candida), parazita ellenes hatással rendelkezik. Tudományos kísérletek egyre komolyabb hatást bizonyítanak rákbetegségek esetében, mivel védi a szervezetet az oxidatív folyamatok károsító hatásától. Használják vérzéscsillapításnál, gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapítóként, ízületi betegségeknél, krónikus hörghurut esetében, prosztata, húgyúti problémák esetében. Emésztési problémák, gyomor, bélrendszeri gyulladások esetén is hatásos lehet, enyhe hashajtó. Hatékony méregtelenítő, tisztítja a vért, ösztönzi a méreganyagok, köztük a nehézfémek, kiürülését a szervezetből. Lassítja az öregedési folyamatokat, növeli a vitalitást.
A magyar népi gyógyászatban is előszeretettel használják a sóska nemzetség szinte valamennyi faját, elsősorban kiváló antibakteriális hatása miatt. A virágos hajtásokban és termésében főként flavonoidok, gyökereiben antrakinon-származékok és cserzőanyagok a fő hatóanyagok. Emellett tartalmaz karotint, cinket, foszfort, kálciumot, magnéziumot, nátriumot, mangánt, szelént, vasat, krómot, B- és C-vitamint is. A gyökerek antrakinon tartalmától függően lehet gyomorerősítő, emésztésjavító vagy hashajtó hatású. Legfontosabb alkalmazási területi a hasmenéssel járó megbetegedések: Shigella, Salmonella, E.coli baktérium által okozott kórképekben; illetve különböző bőrbetegségek, bőrfertőzések. Emellett vizelethajtó, nyálkaoldó hatású, erősíti az immunrendszert és a népi gyógyászatban vértisztítóként is alkalmazzák.
A zöldteát más néven szűz teának is nevezik, mivel alig van feldolgozó eljárásokkal kezelve. A tea levelek azonnali hevítésével és gőzölésével leállítják ugyanis az erjedés folyamatát. A legjobb minőségű zöld teát Kínába és Japánban termesztik, a kínai orvoslásnak évezredek óta használatos szere. Sokféle kedvező hatóanyaga miatt egyre szélesebb körben fogyasztjuk már mi is. Tartalmaz katechint, flavonolokat, vitaminokat (C, B, D, K), ásványianyagokat (alumínium, réz, fluorid, kálium, magnézium, mangán), illóanyagokat, koffeint, teobromint és teofillint. Jelentős antioxidáns tulajdonsága miatt kutatások vizsgálják rákmegelőző hatását, az bizonyosnak látszik, hogy segít kijavítani a sejtkárosodásokat. Emellett erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedési folyamatokat. A vércukor anyagcsere egyensúlyban tartásában is lehet szerepe, emellett stabilizálhatja a vérnyomást, javíthatja a koleszterin-anyagcserét, így a szív- és érrendszeri rizikót csökkentheti. Segíti az emésztést, fogyókúra kiegészítőjeként is alkalmazható, vizelethajtó hatása révén pedig a méreganyagok kiürítésében is fontos szerepe lehet. Fokozza az éberséget, de egyszersmind stresszoldó hatása is van. Magas fluorid tartalma miatt antibakteriális hatása kedvező fogszuvasodás, fogínybetegség megelőzésében.
Más néven Goji bogyó Ázsiában a tibeti fennsíkon őshonos növény, de ma már Európában is meghonosították. Magas vitamin (C, B), ásványianyag (kálium, kálcium, magnézium), nyomelem, antioxidáns (karotinoidok) tartalma és számos jótékony hatása révén 6000 éve használják erejét az őslakosok. A farkasbogyó a második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcs. 21%-al több rostot tartalmaz, mint a zabkorpa, valamint esszenciális zsírsavakban és aminosavakban is gazdag. Serkenti az immunrendszer működését, a vérképzést, fokozza az fizikai állóképességet, energia-szintet, használják régóta vágyfokozóként, és még terméketlenség esetén is. Erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi a májat, lassítja az öregedési folyamatokat. Karotin tartalma többek között javítja a látást, és védi a bőrt az UV sugárzástól. Allergiás és gyulladásos betegségek esetén is hatékony lehet, mivel csökkentheti azok kellemetlen tüneteit. Daganatmegelőző és daganatellenes hatást is tulajdonítanak neki (vastagbél, végbél, melanoma, tüdődaganat), így eredményes kiegészítője lehet a daganatkezeléseknek. Segíti továbbá az emésztést, a gyomorműködést, sőt még szív-és érrendszeri védő hatással is rendelkezik, mivel előnyösen befolyásolja a vérnyomást, a cukor- és koleszterin-anyagcserét.
Több ezer éve szinte gyógyszerként használt gyógynövény. Már 1858-ban Pasteur leírta antibakteriális és gombaellenes hatását. A fokhagyma tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, ásványianyagokat (foszfor, kálium, kálcium, magnézium, szelén), vitaminokat (A, B, C, E) és jelentős antioxidáns hatással is rendelkezik. Jól ismert antimikróbás (baktérium, gomba, vírus), bélfertőtlenítő, féregűző, emésztést, epe- és májműködést segítő hatása. Fontos szerepe lehet az érelmeszesedés, a szív-érrendszeri rizikók csökkentésében. Kutatások alapján csökkenti a vérnyomást, kedvezően befolyásolja a koleszterin-anyagcserét, ezáltal tisztítja az érfalat és fokozza az érfal rugalmasságát, továbbá gátolja a vérrögképződést. Kevésbé ismert viszont, hogy a vércukor anyagcserére is jótékony hatással van. Az antioxidáns allicin hatóanyaga erősíti az immunrendszert, segíti a méregtelenítési folyamatokat a nehézfémek (ólom) megkötésével, sőt még kutatások alapján daganatmegelőző tulajdonsággal is rendelkezik.
A máriatövis bogáncs használata több évszázados múltra tekint vissza. Nagy mennyiségű zsírsavat (linolsav), fehérjét tartalmaz, de legfontosabb hatóanyaga a szilimarin hatóanyag komplex. Szilimarin tartalma miatt vált alapvető szerré az orvostudományban is, kiemelkedő májvédő funkciójának köszönhetően. A szilimarin hármas hatásával a máj könnyebben méregteleníti, semlegesíti a káros anyagokat. Kiváló gyógynövény azok számára, akik stresszes életet élnek, gyógyszert szednek, alkohol, drogot fogyasztanak, vagy csak akarva - akaratlan sok mesterséges anyagot juttatnak be szervezetükbe, és jelentősen terhelik a májukat.
A máriatövis magban található hatóanyag komplex polifenol molekulákból épül fel: silibin A-B, isosylibin, silychristin, silydianin, taxifolin, legfontosabb belőlük a silibin A és B. Rendkívül erős antioxidáns: hatása többszöröse az E- és C-vitaminnak. Hepatoprotektív (májvédő) funkciója hármas hatáson alapul:
Krónikus májgyulladásban, májzsugorban is alkalmazzák az orvoslásban fontos kiegészítő terápiaként. Daganatmegelőző hatása is felmerül, ezt több tanulmány is vizsgálja még. A májvédelem mellett csökkentia szervezetben a gyulladásos reakciókat, védi a vesét és a húgyutakat, ekcéma és pikkelysömör esetében lassítja a kórfolyamatokat, enyhíti a viszkető érzést. Szerepe lehet a szívritmus szabályozásában, az érfalak tisztításában, a toxinok és lerakódott zsírok eltávolításában. Serkenti az epeürülést, ezzel gátolja az epekőképződését. Segíti a májban az ösztrogén lebontását, így endometriózisban hatékony kiegészítő kezelés lehet.
A népi gyógyászatban régen ismert és használt gyógynövény, melynek gyakorlatilag minden alkotórészét felhasználják a természetgyógyászatban. Gyümölcse gazdag enzimekben, ásványianyagokban (kálcium), nyomelemekben (vas), vitaminokban (B, C, E), antioxidánsokban és fehérjékben. Tartalmazza azokat az enzimeket, amelyek megkönnyítik a szénhidrátok-, fehérjék- és lipidek emésztés. Tejnedvében a legfontosabb hatóanyaga a papain nevű enzim, melyet szakemberek a legerősebb fehérjebontó enzimként is szoktak nevezni: erősebb, mint a szervezet pepszin és pankreatin emésztőenzime. Működése nem függ a pH-tól, ellentétben a szervezet saját enzimjeivel, vagyis különösen azoknak hatékony emésztőenzim kiegészítés lehet, akiknek alacsony a gyomorsav és/vagy fehérjebontó enzimműködése. (Krónikus savgátló gyógyszerszedés a gyomorsav termelését minimalizálhatja vagy épp le is nullázhatja, a savhiány emésztési zavart, puffadást, az emésztetlen salakanyagok lerakódását okozhatja). Húsevők számára a papaya nagy segítség lehet a tökéletes emésztéshez. A papain enzim lebontja a fehérjéket, az elhalt fehérjéket, a nyálkát, a bélben lerakódott fehérjemaradványokat, ezáltal megtisztítja a bélfalat, és hasonló mechanizmussal az érfal tisztításában is jótékony lehet. Alkalmazzák továbbá bélférgesség, bélfertőzések kiegészítő kezeléseként. Magas a vitamin és az antioxidáns tartalma, így erősíti az immunrendszert, sőt még hidrálni is képes a szervezetet. A hatása olyan mint az izotóniás italoknak, pótolja pl. az edzés során távozó értékes ásványianyagokat, vitaminokat, aminosavakat és cukrot.
A búzafű a frissen kihajtott búza, mikor még csak a sziklevele bújt elő. Gyógyító tulajdonságai több ezer éves múltra tekintenek vissza. Számos hasznos tápanyagot tartalmaz, gazdag ásványianyagokban (kálcium, magnézium, kálium), vitaminokban (A,C,E,K,B), nyomelemekben és enzimekben. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően hatékony segítség a szervezet méregtelenítési, salaktalanítási folyamataiban, és könnyíti az emésztést is. Értékes tápanyagainak köszönhetően növelheti az energiaszintet, frissebbek és ellenállóbbak lehetünk a különböző fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Magas klorofill tartalmának köszönhetően javítja a vér oxigénellátottságát, ezáltal a teljes szervezet anyagcsere folyamatait segíti. B17-vitamin tartalma került mostanában a figyelem központjába: kutatások alapján gátolja a rákos sejtek szaporodását, így a búzafű daganatos kezelések kiegészítő terápiájában játszhat fontos szerepet.
A chlorella alga egy apró (2-10 µm átmérőjű) gömbalakú, zöld színű, vízben élő egysejtű. Gazdag fehérjében, vitaminokban (B, C, E), enzimekben, ásványianyagokban (foszfor, kálium, magnézium, kálcium), nyomelemekben (jód, vas, mangán, cink, réz, kobalt), növényi rostban, antioxidánsokban. Kiemelkedően magas klorofill tartalmának köszönhetően javítja a szervezet oxigénellátását, a szervrendszerek működését, növeli az energiát, az állóképességet, erősíti az immunrendszert, a vérképzést, segíti a sebgyógyulást. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segíti az emésztést, támogatja a szervezet méregtelenítését, a nehézfémek kiürítését, fokozza a sejtek regenerálódását, így daganatok megelőzésében is szerepe lehet. Kutatások vizsgálják az ún. CGF (Chlorella Growth Factor) növekedési faktor szerepét, a feltevések szerint segíti a sérült genetikai anyag javítását, védi az egészséget és lassítja az öregedés folyamatát.
A lenmag a modern táplálkozás fontos gyógynövénye. Ásványianyagokban (kálium, magnézium, foszfor, kálcium), nyomelemekben (vas, kén, cink, klór), élelmi rostokban,
fehérjékben, vitaminokban (A, B, E), omega-3, omega-6 zsírsavakban gazdag. A legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Omega-3 tartalmának köszönhetően védi a szív-és érrendszert, gátolja a vérrögképződést, kedvezően befolyásolja a koleszterin- és cukoranyagcserét, valamint a vérnyomást is. Serkenti az agyműködést, csökkenti a gyulladásos- és allergiás reakciókat, így ízületi-, bőr (ekcéma, psoriasis) és légúti gyulladásos betegségekben is hatékony lehet. Az omega-3 segíti a kálcium felszívódását, így csontritkulás megelőzésében is fontos lehet. Rost és nyálkaanyagai bevonják a bélnyálkahártyát, ezáltal védik, segítik a normál bélműködést, a bélflóra egyensúlyát és a székletürítést. Megkötik a méreganyagokat is, így tisztítják a bélrendszert és segítik a szükséges tápanyagok felszívódását. Fitoösztrogén tartalma segítheti nőknél a peteérést, illetvecsökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit. A fitoösztrogéneknek továbbá daganatmegelőző hatást is tulajdonítanak, különösen vastagbél-, prosztata- és emlőrák esetében.
Az inulin egy összetett szénhidrát, az ember számára emészthetetlen, édes ízű rost. Gazdag inulin forrás pl. a csicsóka és a cikória. Különlegességét ún. prebiotikus hatása adja: emésztetlen formában jut le a vastagbélig, ahol szelektíven az ott élő normál baktérium flóra táplálékául szolgál. A bél normál flórájának megerősödése kiszorítja a káros baktériumokat és azok méreganyag kibocsátását, így csökken a máj terhelése. A normál bélflóra egészséges működése elengedhetetlen a megfelelő emésztéshez és az erős immunrendszerhez. Az inulin a bélflóra erősítésével járul hozzá az egészséges emésztéshez. Candida és élelmiszerallergia okozta panaszok csökkentésének is egyik kulcsa a bélflóra egyensúlyának visszaállítása. Édes ízének köszönhetően használják természetes édesítőként is, és mivel nem szívódik fel, nem emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Újabb kutatások felvetetették az inulin esetleges daganatellenes hatását, miszerint gátolja a tumor fejlődését mellrák esetében.
A fruktóz vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gyümölcsökben és a mézben található meg természetes formájában. A monoszacharidokhoz tartozó ketohexóz, szabad állapotban igen elterjedt mind a növény-, mind az állatvilágban. Nagy mennyiségben található a gyümölcsök nedvében, a mézben, egyik komponense a szacharóznak is. Biológiailag a glükózhoz hasonlóan fontos szénhidrát. A mérsékelt glikémiás válasz előnyös lehet a csökkent glükóztoleranciás (magas vércukorszintű) emberek számára.
A pektin természetes, vízoldékony, élelmi rostforrás. Kutatások alapján az alma tartalmazza a gyümölcsök között a legtöbb pektint. Vízzel gél állagúra duzzad, segítve így a bélműködést, a rendszeres könnyed székletürítést. Segíthet továbbá a normál vérnyomás fenntartásában, a koleszterin- és a cukoranyagcserében, de még fogyókúrában is. Méreganyagok, nehézfémek megkötésével a szervezet toxikus terhelését csökkentheti.
Leggyakrabban kukoricakeményítőből állítják elő ezt az édesítőszert. Jó nedvszívóképességű, összetett szénhidrát. Könnyen emészthető, lassan emeli csak a vércukorszintet. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
„Aki elegendő mennyiségű C-vitamint és más vitaminokat fogyaszt, az legalább 25 egészségében leélt évvel hosszabbítja meg az életét!”
(Linus Pauling- kémiai Nobel díjas).
Az A-vitamin szükségletet a vegyes táplálkozás általában fedezi. A szükséglet növekedésével kell számolni a zsíremésztés, felszívódás zavarai, vagy számos idegen anyag, gyógyszer fogyasztása esetén.Az A-vitamin nélkülözhetetlen a szemideghártya (retina) fényérzékeny anyagának, a látóbíbornak a felépítésében. Az A-vitamin hiánya a korai szakaszában farkasvakságot okoz, amely szürkületben, vagy gyenge világítás esetén bekövetkező látászavar. Jellemző még a hámszövet-, könnymirigy-elsorvadása, a verejték- és faggyúmirigyek megbetegedése, a bőr kiszáradása, a szőrzet és a hajszálak törékenysége, kihullása. Gyermekeknél a csontosodási folyamat sérülése következtében növekedési zavar is bekövetkezhet.Túladagolás /hipervitaminózis: sárgás bőrszín, hajhullás, bőrgyulladás, de akár súlyos toxikus tünetek is felléphetnek.A felnőtt ember napi szükséglete kb. 1 mg, terhesség és a szoptatás ideje alatt 2,0-2,5 mg.Az A-vitaminnak vagy az előanyagának (karotin) természetes forrása: máj, vese, szív, tojássárgája, tengeri halak, narancsfélék, sötétzöld leveles zöldségek, paradicsom, répa, paraj, kajszibarack, kelkáposzta, sárgadinnye, sütőtök, paradicsom, pirospaprika.
A D-vitaminokon belül táplálkozás-élettani szempontból a D2- és a D3- vitamin jelentős. Biológiai hatásukat tekintve aktívabb a D3-vitamin, amely előanyagából keletkezik a bőrben az ultraibolya sugárzás hatására. Ez előbb a májban, majd a vesében alakul tovább az aktív D-vitaminná. A szervezetbe kerülő egyes idegen anyagok (ólom, kadmium), valamint egyes gyógyszerek növelik a vitaminszükségletet. A D-vitamin elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását a bélcsatornából, és közvetlenül befolyásolja a csontképződést. Hiánya gyermekekben angolkórt, felnőttekben csontlágyulást, a fogak kihullását okozhatja, de az általános tüneteken túl a vesekőképződés veszélye is fennáll. A szervezetben jelenlévő D-vitamin alacsony szintje pedig kedvezőtlenül befolyásol(hat)ja több betegség lefolyását, pl.: reumás ízületi gyulladás, cukorbetegség, sclerosis multiplex, emlőrák és vastagbéldaganat. Újabban vizsgálatok sugallják, hogy az elégtelen D-vitamin szint a bőr daganatos betegségei kialakulásának vagy kiújulásának kialakulását növelheti. Hipervitaminózisa azt eredményezi, hogy megemelkedik a vér kalcium-szintje, túl sok épül be a csontokba, az érfalakba; növeli így az érelmeszesedés kockázatát, valamint növekedési zavarokat okozhat.A D-vitamin legjobban a bőrben képződik, ha azt elegendő napfény éri. Napfény hiányában legbőségesebb források a halmájolajok, máj, virágpor, méz, méhpempő, tojás, tej és tejtermékek, de egyes élelmiszereket (például gyermektápszereket, tejtermékeket, margarinokat) D-vitaminnal is dúsítanak. Javasolt napi dózis: 5 µg.
A vegyes táplálék E-vitamin tartalma nagymértékben függ az elfogyasztott zsír mennyiségétől és minőségétől (állati zsír, vagy növényi olaj). A többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag étrend mellett nagyobb az E-vitamin-bevitel.Antisterilitás-vitaminnak is nevezik. Gyulladásgátló hatása is ismert. Újabb kutatások szerint rákmegelőző ill. -gyógyító hatása is van. Hiánya meglehetősen ritkán fordul elő: vérszegénységet, meddőséget, izomsorvadást, fáradékonyságot okoz, valamint járhat teljesítmény-csökkenéssel, problémás sebhegesedéssel és emésztőrendszeri gyulladással. Túladagolása nem ismert; bár zsírban oldódó vitamin, hipervitaminózist mégsem okoz akár napi 1,2 g bevitele sem.Ajánlott napi adag: 12 mg, de terhesség, nehéz fizikai munka vagy aktív sport során az igény akár 100 mg is lehet. Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, olajos magvak, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, zöld növények, hús, máj, tojás, méhpempő, méz.
Vízben jól oldódó, hőre érzékeny vegyület. Jelentős szerepe van a szénhidrát-anyagcserében, energiát generál, segíti a szénhidrátok elégetését, valamint létfontosságú szerepet tölt be az idegrendszer, az izmok és a szív normális működésében. B1-szükséglet : felnőttek számára legalább 1 mg bevitelt jelent naponta. A hiánybetegség étvágytalansággal, koncentráció gyengüléssel jár, szívgyengeség, idegműködési zavar és keringési elégtelenség léphet fel. Ennek eredménye a fáradtság, a gyengeség, a depresszió, valamint egyes bélrendszeri problémák. B1-vitaminban gazdag a máj, tojássárgája, paradicsom, káposzta, karfiol, teljes kiőrlésű liszt, barnakenyér, hüvelyesek és az élesztő.
Fontos szerepet tölt be a szöveti légzésben és méregtelenítésben. A szervezetünkben a tápanyagmolekulák végoxidációjában játszik szerepet. Az ember bélflórája is termel B2-vitamint, ezért hiánytünetek ritkán fordulnak elő. Hosszantartó, széles spektrumú antibiotikum-kezelés azonban elpusztítja a bélflórát, így B2-vitamin hiányt idézhet elő. Hiánya az embernél bőr- és szemlencse-elváltozásokat, szemviszketést, szemégést, szemvörösödést, emésztési zavarokat, alvászavart és kirepedt ajkakat okoz, valamint közrejátszhat az ízületi gyulladás kialakulásában is. Főbb források: hús, máj, vese, tej és tejtermékek, tojás, hüvelyesek, gabonafélék, dió. Javasolt napi dózis: 1,4 mg
A szöveti redoxi-folyamatokban résztvevő enzimek alkotórésze. Hiányában bélrendszeri zavarok, fáradékonyság, depresszió, étvágytalanság, fejfájás alakulhat ki. B3-vitaminban gazdag a hús, máj, vese, zöldségfélék és a barnakenyér. Javasolt napi dózis: 16 mg.
Szerepe van az energiahordozó szénhidrátok lebontásában, zsírsavak szintézisében és bontásában, a különböző szterolok, szteroid-hormonok, porfirinek szintézisében. A fizikai erőkifejtés és a stresszhelyzetek növelik a szükségletet. Feltehetően a bélbaktériumok termelte B5-vitamin is hasznosul a szervezetünkben. Hiánya esetén: idegrendszeri működés zavara, érzészavar, hajhullás, korai őszülés, repedések száj- és szemzugban, merevségTúladagolás: hasmenés, hányás, gyomorégésJavasolt dózis: 6 mg. Jelentős forrás: máj, vese, zöldség, gabonák, tojás.
Részt vesz az aminosav anyagcserében, a zsírok lebontásában. Bevitele a fehérje-bevitellel arányos kell, hogy legyen, miután a legfőbb feladata az aminosavak átalakítása. Ajánlott napi bevitel felnőtteknek: 1,4 mg. Hiánya ún. pellagrás nyelv- és bőrtüneteket, a perifériás idegek gyulladását, vérszegénységet és idegrendszeri zavarokkal járó epilepsziás görcsöket okozhat, de az úgynevezett „fekete nyelv” kialakulásában is szerepet játszik. További hiánytünetek lehetnek: az ajkak nyálkahártyájának berepedezése, fokozott faggyúmirigy-működés, idegesség, álmatlanság, izomgyengeség, hajhullás, végtaggörcs. B6-vitamin adását javasolják migrénes fejfájás esetén, terhesség alatt, de a röntgen-besugárzás és a narkózis után bekövetkező hányások csillapítására is. Túladagolás: idegkárosodás (magas, 100mg-os napi dózisnál). Bőséges forrás: a máj, hal, hús, tejtermékek, hüvelyesek, gabonafélék, spenót, banán, élesztő, kisebb mértékben a tej és a tojás.
Felszívódását segíti a B-vitamin-csoport többi tagja, a magnézium és a mangán. Reguláló szerepe van a szénhidrát- és lipid-anyagcserében. A biotin jelenlegi ismereteink szerint a DNS replikációban és a transzkripcióban is részt vesz. Az ajánlott napi bevitel felnőttek számára: 50 µg. A biotinszükséglet és a javasolt bevitel megállapítását nehezíti, hogy az ember bélflórája is termeli. Jó forrás a máj, vese, tojássárgája, élesztő, gabonák, szója és a dió. Hiányakor túlzott kimerültség, álmosság, izomfájdalmak, hajhullás, depresszió, emésztési zavar jelentkezhet, valamint a szájban és a gégében a nyálkahártya szürkésen elszíneződhet.
Különösen fontos szerepe van a szervezetben a várandós édesanyáknál, mivel a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása. Szerepe van továbbá a fehérvérsejtek-, vörösvértestek-, vérlemezkék képzésében, az aminosavak-, és nukleinsavak anyagcseréjében, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer, és a szájnyálkahártya épségéhez is. Hiányában vérszegénység, fáradtság, alvászavar, emésztési zavar, nyelv és nyálkahártya gyulladás jelentkezhet, valamint a terhesség alatt a fejlődő magzat velőcsőzáródási zavarát okozhatja.Legjobb folsavforrásaink a máj, tojás, spenót, saláta, uborka, brokkoli, karfiol, szója, gabonák. Napi ajánlott mennyiség 200 µg.
A gyomor és a vékonybél nyálkahártyája által kiválasztott glikoproteinhez kapcsolódva szívódik fel. Az esetek többségében vitaminhiány akkor lép fel, ha nem képződik a felszívódáshoz szükséges intrinszik faktor (gyomornyálkahártya gyulladása), így a táplálékban jelen lévő vitamin nem tud hasznosulni a szervezetben. A B12-vitamin bekapcsolódik a fehérjék, a szénhidrátok és más nitrogéntartalmú anyagok anyagcseréjébe. Részt vesz a nukleinsavak felépítésében, befolyásolja a szervezet fehérjeszintézisét, elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését és fokozza ezek hasznosítását. Az orvosi gyakorlatban a vészes vérszegénység, általános testi leromlás, kimerültség, ideggyulladás, hosszabb betegség utáni lábadozás esetén használják. Az egész szervezetre kiterjedő erősítő, roboráló hatása van. Hiányában vérszegénység, idegesség, depresszió, járászavar, menstruációs zavar lép fel. B12-vitamint a növények nem tartalmaznak, a szükségletet hús és egyéb állati eredetű élelmiszerekkel lehet fedezni: máj, tojássárgája, hal, tej és tejtermékek.
Javasolt napi dózis: 2,5 µg
Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből. A környezeti stresszhatások, a dohányzás, egyes gyógyszerek, (például orális fogamzásgátlók), lázas állapot, műtéti beavatkozások növelik a szükséges adag mértékét. Hiánya esetén fellépő súlyos betegség a skorbut. Enyhébb hiányakor kiszáradt bőr, emésztési zavarok, gyakori megfázás, fogínysorvadás (fogínyvérzés) következtében meglazult fogak, visszér, aranyér, hajhullás jellemző.Hosszabb időn, (éveken, évtizedeken) keresztül fennálló C-vitamin-hiány esetén rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri kockázatok vagy a rák kialakulásának veszélyei. Például az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának egyik közvetlenül visszavezethető oka lehet a C vitamin hiánya. A napi szükséglet 80 mg/napC-vitaminban gazdag: zöldpaprika, paradicsom, burgonya, fejes saláta, a káposztafélék (káposzta, brokkoli, kelbimbó, karfiol), friss gyümölcsök (áfonya, som, szeder, ribizli, csipkebogyó, narancs, citrom, grapefruit). A zöldségféléket lehetőleg nyersen, salátának elkészítve, vagy pároltan célszerű fogyasztani. A hosszú áztatás, főzés, párolás, fagyasztás, kiolvasztás vagy a főzővíz kiöntése jelentős veszteséget okoz, de kerülni kell a fémedények (ezüst, réz, alumínium, vas; kivétel az arany) használatát és az ételek ismételt felmelegítését is.
Hiába figyelünk a táplálkozásunkra, és próbálunk minél egészségesebben élni, a megváltozott életkörülményeink miatt általában nem tudjuk pusztán a táplálkozással megfelelő mennyiségű vitaminnal ellátni szervezetünket. Éppen ezért gyakran szükségünk van kiegészítésre, hogy bírjuk a napi fokozott ritmust, a stressz, a környezetszennyezés hatásait, és minden igyekezetünk és óvintézkedésünk ellenére a szervezetbe bejutó méreganyagok hatásait kompenzálni tudjuk. Ebben nyújt nekünk nagy segítséget a NaturalHelp Complex, mert tartalmaz számos létfontosságú összetevőt, amellyel megőrizhetjük egészségünket.
A NaturalHelp Complex növényi rost alapú méregtelenítő és béltisztító és vitamin pótló kúrájának alkalmazása igen egyszerű.
A NaturalHelp Complex étrend-kiegészítő por használata nagyon egyszerű: az első 4 napon át egy csapott adagoló kanálnyi (7,5 gramm) NaturalHelp Complex rost fogyasztása ajánlott egy pohár (3 dl) tetszés szerinti folyadékban elkeverve, majd az 5. naptól lehet kettő csapott adagoló kanálnyit (15 gramm) fogyasztani belőle. A kanál a dobozban található. Javasolt reggel éhgyomorra fogyasztani.
Amíg a NaturaHelp Complex-et alkalmazzuk visszapótoljuk a szervezetbe a szükséges vitaminokat, és hatékonyan segítjük a bélflóra működését. A növényi rost összetevőin keresztül leoldja a bélrendszer faláról a lerakódásokat és segíti annak eltávozását is. A NaturalHelp Complex rendszeres alkalmazása segíti az egészséges méregtelenítés és béltisztítás folyamatátm, de az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.
Fogyasszon el az első 4 napon 1 adagoló kanállal a Complexből. /adagolókanál a dobozban/
Fogyasszon el az 5. naptól 2 adagoló kanállal a Complexből. /adagolókanál a dobozban/
Igyon meg naponta legalább 8 nagy pohár vizet (ajánlott mennyiség napi 2,5l folyadék).
Folyadékbevitel egy átlagos felnőttnél a kúra használata nélkül is ajánlott naponta 2-2,5 liter. Szervezetünk körülbelül fele (férfiaknál 60%, hölgyeknél kb. 50%) folyadék ezért a folyadékpótlásra minden sejtünknek szüksége van a megfelelő működéshez. A rost bőséges folyadékal való bevitele mindenképpen ajánlott a könnyebb nyelés miatt is illetve, hogy az összetevők közvetlenül a gyomorba kerüljenek.
Igen, a NaturalHelp magyar termék és erre büszkék vagyunk. | |
A HACCP rendszer célja az élelmiszer-biztonság elérése, azaz a jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, melynek a célja a megelőzés. A HACCP rendszerben készült termékek a legmagasabb (mikrobiológiai) szinten ellenőrzött termékek. Európai szintű hatékony minőségbiztosítás. |
|
ISO 9001-es szabványnak megfelelő minősítés, így Ön elégedett lehet a termék magasszintű minőségével. |
|
A termékben csak és kizárólag GMO mentes összetevőket használunk. |
A NaturalHelp Complex béltisztító és méregtelenítő termékét alkotó, gondosan összeválogatott gyógynövényeket és vitaminokat több évszázada alkalmazzák sikeresen a szervezet tisztítására és egészségben tartására.
Az alábbi kutatási adatokat a NaturalHelp Complex vitamin összetevőivel kapcsolatos kutatási eredményekből gyűjtöttük össze.
Forrás: Európai Unió Hivatalos Lapja L 404., 2006. december 30. 1924/2006/EK (A BIZOTTSÁG 432/2012/EU RENDELETE)
www.oeti.hu/?m1id=7&m2id=77
Kutatási eredmények szerint az articsóka levél kivonata jótékony hatású emésztési zavarok esetén. A németországi University of Essen 2003-as kutatási eredménye:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14653829
Van kutatás arra vonatkozólag is, hogy a nehezen kezelhető irritábilis bélszindróma (bélidegesség, túlérzékeny bél tünetegyüttes) esetén is jótékony az articsóka levélkivonat fogyasztása. 2004-es angol kutatási eredmény: Artichoke leaf extract reduces symptoms of irritable bowel syndrome and improves quality of life in otherwise healthy volunteers suffering from concomitant dyspepsia: a subset analysis
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15353023
Forrás: https://ossejt-terapia.shp.hu/
Prémium minőség | Használati útmutató | Pénzvisszafizetési garancia | 2 és több db rendelésnél kiszállítás ingyenes
2 és több db termék rendelésnél 35% kedvezmény + ingyenes szállítás jár! Ön kuponja HELP8888. Akció 2024.11.08-ig tart. 35 % kedvezményt előreutalással, illetve online bankkártyás fizetéssel veheti igénybe!!!
Kiszállítás: 990 Ft
1 db 15 880 Ft
+ 990 Ft szállítás.
INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL!
2 db 18 044 Ft,
1 db csak 9 022 Ft.
INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL!
ÚJ ÁR: 3 db 25 116 Ft,
azaz 1 db csak 8372 Ft.
mert Naturalhelp Complex nettó tömege 450 gramm. A napi adag (15 g- 2 adagoló) kalória tartalma 48,5 kcal (203,7 kJ) és nagyban hozzájárul a felnőttek számára szükséges napi rost, prebiotikum és vitamin mennyiséghez.
mert100% -ban természetes, növényi összetevőkből áll, így alkalmas vegetáriánusoknak, vegáknak is,
mert glutén, laktóz mentes, és hozzáadott cukrot és (szacharóz) nem tartalmaz
mert a fogyasztók tapasztalatai alapján hatásos, de mégis kíméletes, de az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.
mert használata nagyon egyszerű, praktikus - csak egyetlen készítményből áll, 1 kanál rost és ennyi
mert nem kell mellette éhezni és sanyargatni magunkat
mert a magyar életmódbeli szokások alapján állították össze a kutatók
mert pénztárcakímélő, nem kell feltétlenül további kapszulákat megvásárolnia mellé
mert 2 és több db esetén ingyenes a szállítás
mert OÉTI zöld pipával rendelkezik, vagyis megfelel a magyar törvényi előírásoknak. A hatása egyénileg eltérő lehet.