Egyes szakemberek szakmájukból kifolyólag tudják mitől érdemes félni, és az mondják, hogy még ebben a kemikalizált világban sem kell rettegni a méreganyagoktól, ha az ember egy kicsit odafigyel magára. Igen ám, de oda figyelünk eléggé magunkra?
Ha valaki erőt vesz magán, életmódot vált – ami nem igényel több tízezer forintos kúrákat –, akkor is tisztul, és feltöltődhet lelkileg. De van ebben a rohanó világban idő oda figyelni magunkra? Tudunk napi szinten sztressz nélkül élni, legalább hetente 3 szor tornázni, és főleg helyesen táplálkozni?
Ha nem, akkor miért lenne baj segíteni a szervezetünknek megszabadulni a feleslegtől egy teljesen természetes anyagokból összetett termékkel?
A mai ún. „civilizált” világban táplálkozásunk során nem csak tápanyagokat, hanem különféle vegyi anyagokat is bejuttatunk szervezetünkbe. Ezek sok helyről származhatnak. Az élelmiszerek feldolgozása során sokféle vegyi anyag kerülhet beléjük (tartósítószerek, színezékek, állományjavítók, ízfokozók, stb.), de a zöldség és gyümölcsfélék többsége is tartalmazhat vegyi anyagokat (műtrágyák, permetezőszerek, érésgyorsítók, stb.).
Egy másik potenciális táplálkozás-egészségügyi probléma, a nem megfelelő tápanyag összetétel. A korábban említett „kőkorszaki diéta”, sajnos a legtöbb ember esetében már régen feledésbe merült és az egészséges növényi tápanyag túlsúly átbillent a másik oldalra: túlzottan sok állati eredetű fehérjét (húsokat) és zsírokat fogyasztunk, valamint olyan „élvezeti dolgokat” (alkohol, cukor), melyekre az emberi szervezetnek semmi szüksége nincs.
Ez a típusú hús- és zsírgazdag táplálkozás nem új keletű. Már a régi történelmi korokban is a gazdagság egyik jellemzője volt a sok hús fogyasztása. Ez különösen jellemző volt a középkorra, ahol a gazdag emberek szinte kizárólag csak húst ettek. Meg is volt az „eredménye” az ilyen típusú táplálkozásnak, a gazdag urak szinte kivétel nélkül megbetegedtek a köszvény nevű betegségben, amely egyértelműen a túlzott állati fehérje (sok purin tartalom) fogyasztásra vezethető vissza.
Érdekes módon a jobbágyokat ez a betegség nem érintette, hiszen ők elsősorban gabonaféléket és zöldségeket fogyasztottak, hús csak elvétve került az asztalukra.
A nem megfelelő táplálkozás számos betegség kialakulásának lehet közvetlen oka.
Említettük a köszvényt, de ugyanilyen okokra vezethető vissza a középkorban szintén gyakori „gutaütés”is. A gutaütés név alatt több betegség is azonosítható. Az egyik a szívinfartus, a másik pedig az agyvérzés, melyet enyhébb formájában „szélütésnek” is szoktak nevezni. Mindkét probléma táplálkozás-élettani okokra vezethető vissza.
A sok állati zsír fogyasztása megnöveli a vérben keringő koleszterin és össz-vérzsír (triglicerid) mennyiségét, egy idő után az érfalra lerakódva szűkíti az ereket, később el is zárja (infarktus), a szűkebb erek rugalmassága romlik, megnő a vérnyomás és bekövetkeznek a nem kívánatos agyi történések (agyvérzés). Sajnálatos módon ezek a betegségek a mai kor emberére is jellemzőek, sőt korunkban a leggyakoribb halálok a szív- és érrendszeri betegségekre vezethető vissza, ezek pedig szoros összefüggést mutatnak a táplálkozási szokásokkal.
Abban az esetben, ha a bevitt alapanyagok összetétele olyan arányban van, amely optimális a szervezet aktuális igényei számára, akkor nincs semmi probléma, minden tökéletesen fog működni és nem fognak egészségügyi problémák előfordulni.
Ugye tudjuk, hogy ez csak egy ideális eset, a valóságban ez szinte sohasem fordul elő. Ezzel szemben az a tény, hogy egyre több iparilag előállított élelmiszert fogyasztunk, egyre több méreganyaggal terheljük szervezetünket, környezetünk is egyre szennyezettebb, mellyel „nyitott rendszer” mivoltunkból adódóan állandó kapcsolatban állunk és nem sokára el fogunk odáig jutni, hogy nem tudunk beszívni egy lélegzetvételnyi levegőt és nem tudunk meginni egy korty vizet anélkül, hogy méregmolekulák millióit ne juttatnánk be szervezetünkbe!
Mi tehát a teendő? Várjuk ölbe tett kézzel a végzetet, vagy tegyünk valamit egészségünk megőrzése érdekében? Úgy gondoljuk az utóbbi a helyes út!
A NATURAL HELP felismerve a szervezet „méregtelenítésének és kitisztításának” fontosságát létrehozott egy olyan terméket, amely megoldást kínál a környezet- és táplálkozás-eredetű egészségi problémák kivédésére, illetve megszűntetésére.