×

35% kedvezmény 2+ csomagra.  Válassza ki a csomagját és a KOSÁR oldalon írja be a TAVASZ21 kódot a kuponkód mezőbe, majd érvényesítse.  2 és több db rendelésnél szállítás ingyenes! Válassza ki a csomagját. AKCIÓ 2021.04.21-ig tart. 

 • Étrendkiegészítőnk bevizsgált termék.
 • OÉTI eng.szám: 14845/2014

Életmód

Háziorvos, szakorvos

Zita (Google+) életfilozófiája: "Magunkkal törődni nem önző és társadalomellenes tevékenység. Én mindenkit arra bíztatok, hogy találja meg azt, aki igazán lelke mélyén Ő, és legyen minden pillanatban ehhez az emberhez hű, függetlenül attól, hogy ki mit mond vagy gondol. "

A halál a belekben lakozik

Manapság egyre többet hallani arról, hogy komolyabban kellene foglalkoznunk az emésztési panaszainkkal, hiszen mindennapossá vált, hogy a stresszes élet következtében szinte mindenkinél jelentkeznek kisebb-nagyobb problémák ezen a területen. A béltisztítással és méregtelenítéssel kapcsolatban kérdeztük interjúnkban dr. Wallinger Zita háziorvost, aki már praxisa kezdete óta foglalkozik kiemelten az emésztőrendszeri gondokkal.

Miért került ennyire előtérbe az emésztési rendszerrel kapcsolatos probléma?

Az életmódunknak köszönhetően a leggyakoribb panaszok, amivel az emberek orvoshoz fordulnak emésztőrendszeri eredetűek. Egyre több a komolyan életminőséget rontó savas (refluxos) panasz, az óriási stressz miatt sokkal több a gyomorfekély, és sajnos egyre több a súlyos emésztőrendszeri daganat is. A korszerű diagnosztikai eljárások ellenére sok emésztőrendszeri daganatot csak későn tudunk felismerni, amikor már csak keveset tudunk tenni a betegért. Nem győzi egy orvos eléggé hangsúlyozni a megelőzés, odafigyelés, egészségtudatos gondolkozás fontosságát. A szervezet mindig jelzi azt, amikor valamely szerv nem működik harmonikusan, csak mi hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni ezeket a vészjeleket, vagy gyógyszerekkel eltüntetjük a tüneteket. Az autónkat elvisszük szervizbe, de magunkra nem figyelünk, a saját szervezetünknek nem hagyunk regenerációs időt és hajtjuk tovább a mókuskereket. Sajnos van azonban egy pont, amikor a szervezet többet nem bír, ekkor találkozunk orvosként a pácienssel.

A stressz mindennapos jelenség, ki ne élne meg naponta nehezen megoldható helyzeteket. Ki lehet ezt egyáltalán küszöbölni? Vagy mégis mit kellene tennünk, hogy legalább egy rizikóval kevesebb legyen?

A stressz általános fogalom, ha megkérdeznénk néhány embert, szinte biztos, hogy mindenki mást értene rajta. És ez jól is van így, hiszen mindenkinek pontosan az a stressz, amit annak él meg, nincs értelme ennél pontosabb definíciónak. A stresszt teljesen hétköznapi, megszokott tényezőnek tekintjük. Így amikor a hozzám forduló páciensek mérési leleteiből kiderül, hogy mennyire káros a stressz az egészségükre nézve, úgy néznek rám, mintha a világ legtermészetesebb dolgát árultam volna el. Pedig egyáltalán nem természetes az, hogy tönkretesszük magunkat olyan helyzetek, problémák miatt, amik sokszor nem is rajtunk múlnak, csak passzív szenvedő alanyai vagyunk. A stresszt mindenképpen mérsékelni kellene, teljesen elkerülni természetesen nem tudjuk, mivel ebben a világban kell helytállnunk, nem vonulhatunk el remetének. Éppen ezért sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a stressz kezelésére, oldására. Kollégámmal ezen is dolgozunk a magánrendelőnkben, hiszen tudjuk, hogy ha sikerül megtanítani pácienseinknek hogyan feleljenek meg a hétköznapokban, azzal gyakorlatilag megtettük a legtöbbet, amit egy terapeuta tehet.

A stresszhelyzetek megfelelő kezelése ma már külön oktatási téma, nagyobb cégek visszhangosak a személyiségfejlesztő tréningektől. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a stressz-adaptáció nem egyik pillanatról a másikra megtörténő folyamat, hanem élethosszig tartó tanulás. A szó ezért is találó: személyiségfejlődés, hiszen arról van szó, hogyan fejleszti ki magában valaki a megfelelő reakciót, hozzáállást a stressz helyzetekre, hogyan válik olyan érett személyiséggé, aki tudja kezelni a bekövetkező eseményeket.

A mi felfogásunk alapján minden betegség lelki eredetű, tehát a stresszre vezethető vissza. A szervezetben jelentkező tünetek szimbólumok, megmutatják mely területen képtelen a szervezet megfelelően reagálni a körülményekre. A tapasztalat szerint ezek a tünetek leggyakrabban az emésztő rendszer területén jelentkeznek.

Mondhatnánk úgy is, hogy azt mutatja, hogy az ember mit nem bír „megemészteni”?

Pontosan erről van szó. A magyar nyelv nagyon találóan tudja kifejezni ezeket a problémákat. Én úgy szoktam fogalmazni, hogy az emésztési probléma a szó minden értelmében értendő. Gyerekkorom óta azt tanultam háziorvos édesapámtól, hogy a legfontosabb, hogy rendben legyen az ember emésztése. Minden más panasz kezelése csak utána történik. Most felnőtt fejjel pontosan azt az irányt követem, amelyet ő mutat, és maximálisan egyetértek vele abban, hogy amíg valakinek az emésztése nincs rendben, nincs értelme más tünetek kezelésével foglalkozni.

Mik lennének a lehetséges lépések a normál emésztés eléréséhez? Egyáltalán lehetséges ez ma, amikor annyi műanyag ételt eszünk, rendszertelenül, kapkodva?

Természetesen tökéletes állapotot nem tudunk elérni, de törekedni a harmónia felé igen.

Több lépcsős folyamat szükséges a jó emésztési folyamatok eléréséhez:

 1. folyadék

 2. sok rost

 3. rendszeres, változatos táplálkozás

 4. testmozgás

 5. személyiségfejlődés, stresszoldás

1. Folyadékbevitel: nehéz általánosítani, hogy mennyit kellene innunk, hiszen a szükséges folyadékbevitel függ az anyagcserétől, életmódtól, kortól, nemtől, de biztosan elmondhatjuk, hogy naponta több mint 2 litert kellene fogyasztani. Nyáron ennél értelemszerűen többet, legalább 3 litert, nagy melegben 4-et. Természetesen ez megint páciensfüggő, hiszen ha valaki eddig 3 dl-t ivott, mondhatom, hogy tessék 3l-t meginni, nem fogja megtenni. Viszont ha reális célt tűzünk ki együtt, és fokozatosan emeljük az adagot a kívánt mennyiségig, akkor már valószínű a siker.

A másik általános kérdés, hogy mit igyunk. Csapvizet vagy ásványvizet, szénsavasat vagy menteset. Mindegyik jó és egyik sem. A sok folyadék a legfontosabb, én személy szerint tisztított vizet iszom, és ha valaki anyagilag megteheti azt is szoktam ajánlani. A csapvízben kész állatkert van kórokozókból, illetve érezhetően kellemetlenül klóros. Az ásványvizes palackokkal szennyezzük a környezetet, illetve számomra furcsa, hogy egy ásványvizes palacknak lejárati dátuma van. De még mindig jobb, ha valaki ezeket issza, mint ha semmit, vagy cukros, édesítőszeres műanyag-színű üdítőket.   

2. Rostbevitel: Magyarországon is népszerűek a gyorséttermi menük, félkész ételek fogyasztása. Sok finomított szénhidrát-alapú élelmiszert fogyasztunk, és nagyon kevés a friss, rostdús ételek bevitele. A magyar konyha ezen kívül nem kedvez a rostoknak, általában szétfőzzük őket, így maximum kalóriát viszünk be velük, rostot biztosan nem. A cél tehát a friss zöldségek, gyümölcsök fogyasztása lenne, ha lehet nyersen, vagy párolva, illetve magvak, gabonák formájában. Lehetőleg minden étkezéshez fogyasszunk, amennyiben nincs meg így a napi kb. 60 gr rost, érdemes kiegészíteni, pótolni. Kaphatók már erre a célra rosttabletták, rostporok, amelyek a táplálkozási hiányt fedezni képesek.

3. Rendszeres, változatos táplálkozás: Ahhoz, hogy normál bélműködés alakuljon ki, a szervezetnek szüksége van a rendszerességre. Napi 4-5x étkezést szoktunk javasolni, abban az ütemben ahogy a gyomor ürül, 2-3 óránként. Ha naponta egyszer vagy maximum kétszer eszünk, akkor a szervezet át fog állni raktározó „üzemmódra”, és így egyenes út vezet az elhízáshoz. Sokszor elhangzik az, hogy „doktornő, hiszen alig eszem”, ez valóban így is van, naponta maximum csak kétszer, de akkor reszkessen a hűtő.

Törekedni kell a kiegyensúlyozott, változatos étrendre, melynek egyaránt részei a szénhidrátok, fehérjék, és a zsírok, hiszen bármelyikük tartós megvonásával hiánybetegségek jelentkezhetnek. A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükség lenne jó minőségű, tiszta táplálékkiegészítőkre, mivel a környezeti hatások miatt erre megnőtt az igényünk, és a tápanyagokból ez a szükségletünk ma már nem fedezhető.

4. Testmozgás: A kiegyensúlyozott élethez hozzátartozik a rendszeres sporttevékenység is. Megint nem győzöm hangsúlyozni a rendszerességet. A kampányszerűen végzet, „na majd most” felkiáltású sportolás sokszor árthat is. A heti 2-3x testmozgás, lehet bármi, amit az ember szívesen végez, kikapcsolja és feltölti. A sportnak fontos szerepe van a stressz csökkentésében is, egyrészt levezetjük a feszültséget, másrészt olyan hormonok szabadulnak fel sportolás alatt, amelyek kellemes közérzetet biztosítanak.

5. Stresszoldás: Fontos, hogy legyen idő naponta arra, hogy a szervezet regenerálódni tudjon, amikor feltöltjük, „megszabadítjuk” a felesleges, már nem használandó információktól. Mondhatjuk mai stílusban úgy is, hogy a szervezetünk computerét is kell frissíteni, lefuttatni a víruskeresést, és időről időre vírust irtani, mielőtt a programok leállnának. Egészen apró dolgokkal nagy változásokat lehet elérni. Mivel mindenkinek mást jelent a stressz, maga az oldása is mindenki számára különböző. A lényeg, hogy célként szerepeljen a fejünkben.

És mit csináljon az, aki tényleg szenved pl. puffadástól, savasságtól, székrekedéstől, ha jól tudom ezek a leggyakoribb emésztési panaszok? Hiszen mire apránként életmódot vált, addigra sokszor elmegy a kedve az egész folyamattól, mivel nehéz kitartani úgy, hogy heteken át igazából nem javulnak a panaszok?

 Az életmódváltás hosszú, talán élethosszig tartó folyamat, éppen ezért kellenek apró mérföldkövek, hogy az ember ne veszítse el a lelkesedését. Ezek a mérföldkövek a tünetek csökkentését jelentik, hiszen ha az ember érzi, hogy pozitív változások történnek a szervezetében, akkor sokkal könnyebb kitartani az életmódváltáshoz vezető úton. Korábban diétát, rostkiegészítőket alkalmaztunk tüneti kezelésre, aztán találtunk egy jól megkomponált, látványos, hatékony módszert, amelynek segítségével a puffadás, székrekedés, hasmenés csökkenthető, illetve akár meg is szűntethető.

Ez a program magyar találmány, semmi extra újdonság nincsen benne, olyan komponensekből áll, amelyek mindegyike ismerten hatékony, mégis ebben a NaturaHelp Complex-ben van először úgy összerakva mindez, hogy olyan „képződmények” tudnak ürülni a bélből, amelyek évtizedek óta letapadva a bélfal irritációját okozhatják. Három hónapos kúra javasolt ebből a béltisztító programból, amelynek eredményeként az ember könnyebbnek, fittebbnek érzi magát, megoldódnak a puffadásos panaszai, laposabb lesz a hasa, és sok esetben még a fogyókúra elindulásában is segít.

A legnagyobb immunszervünk a bélrendszerünk, tehát amennyiben az emésztésünk rendben van, az kihat az egész szervezet állapotára, közérzetünkre, ellenállóképességünkre. Pácienseink nagyon szeretik ezt a tisztító kúrát, mert látványos az eredmény, biztonságos, nem viseli meg a szervezetüket, könnyen beleilleszthető a hétköznapjaikba és a cég még garanciát is vállal a hatékonyságra. Ilyen előnyei ismereteim szerint nincs más módszernek, úgyhogy ezért is alkalmazzuk mi is ezt a módszert pácienseinknél.

Tényleg ürülnek rémségek az emberből ez alatt a kúra alatt, vagy ezek csak extrém esetek?

Általában sok salakanyag rakódik le az évek során a bélfalon, ezek gyulladást tarthatnak fent, illetve rontják az értékes tápanyagok felszívódását, tehát mindenképpen érdemes megszabadulnunk tőlük. Két másik fontos komponense is van ennek a programnak, amiért alkalmazni szoktuk pácienseinknél. Az egyik az, hogy ezzel a módszerrel végre nagy mennyiségű, tiszta rostanyag jut be a szervezetbe, a másik az, hogy fontos a 3 hónapos időintervallum, hiszen ennyi idő kell bármilyen komolyabb változás eléréséhez, legyen ez egy szokás, mint pl. a nagy mennyiségű folyadékbevitel, vagy az, hogy pozitív változás álljon be a szervezet működési állapotában egy terápia során.

Miből áll ez a program?

A programcsomag mindössze 1 részből áll, ami nagyon praktikussá teszi. Egy rostpor készítményt tartalmaz, amely leradírozza a bélfalról az évtizedek alatt lerakódott salakanyagokat,  majd a bélben élő férgeket, élősködőket irtja ki valamint visszapótolja a szervezet számára a vitamin és pre biotikumok napi mennyiségét. Mindezek mellett elengedhetetlen, a program sikerességének kulcsa a nagy mennyiségű (napi min. 2,5-3 liter) folyadék bevitele.

Kiknek javasolt a program illetve van-e olyan, akinek ellenjavallt?

Azoknak ajánljuk, akik valamilyen emésztőrendszeri problémával küzdenek, vagy csak szeretnék megelőzni, hogy ilyen panaszuk kialakuljon, ezen kívül természetesen érdemes bárkinek kipróbálni, aki úgy érzi, ráférne egy alapos tisztító kúra.Terheseknek, szoptató anyáknak nem szoktuk javasolni, illetve kerülendő azoknak is, akik immunrendszere súlyosan terhelt, pl. valamilyen heveny gyulladásos betegségük van, vagy kemoterápiás kezelést kapnak.

Ön próbálta a programot?

Természetesen igen, nem ajánlok semmilyen módszert pácienseimnek, amíg azt nem teszteltem saját magamon. Kollégámmal mindketten végigcsináltuk a kúrát, családunkkal, barátainkkal együtt, úgyhogy csak meg tudom erősíteni, hogy vannak bennünk furcsa, nem odavaló képződmények.

Köszönjük szépen a sok tanácsot.

Én köszönöm.

Naturalhelp Complex 100 % természetes összetevőkkel, rostok, vitaminok, prebiotikum, káros mellékhatások nélkül! Vásároljon most!

Prémium minőség | Használati útmutató | Pénzvisszafizetési garancia | 2 és több db rendelésnél kiszállítás ingyenes


35 % kedvezmény + 2 csomagra. AKCIÓ 2021.04.21-ig tart! 

Válassza ki a csomagját és a KOSÁR oldalon írja be a TAVASZ21 kódot a kuponkód mezőbe, majd érvényesítse.  2 és több db rendelésnél szállítás ingyenes! 

1 doboz termék

Egységár: 14 880 Ft

Kiszállítás: 990 Ft

Csomag ára: 15 870 Ft
Termék ára 15 870 ft szzállítással együtt.

1 fő számára 1 hónapra
elegendő adag preventív 
hatású béltisztításhoz és  
a szervezet méregtelenítéséhez2 doboz termék

Egységár: 13 880 Ft

INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL!

Csomag ára: 27 760 Ft
35 % akció

1 fő számára 2 hónapra
kímélő, átfogó kúra
a felhalmozódott méreg és
salakanyagok kiürítéséhez.3 doboz termék

Egységár: 12 880 Ft

INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL!

Csomag ára: 38 640 Ft
35 % akció

1 fő számára 3 hónapra 
elegendő adag, teljes béltisztításhoz
és a szervezet méregtelenítéséhez,
paraziták, férgek kiúzéséhez.

Számtalan érv közül csak néhány, hogy miért döntsön a NaturalHelp Complex méregtelenítő és béltisztító kúra mellett

mert Naturalhelp Complex nettó tömege 450 gramm. A napi adag (15 g- 2 adagoló) kalória tartalma 48,5 kcal (203,7 kJ) és nagyban hozzájárul a felnőttek számára szükséges napi rost, prebiotikum és vitamin mennyiséghez.

mert100% -ban természetes, növényi összetevőkből áll, így alkalmas vegetáriánusoknak, vegáknak is,

mert glutén, laktóz mentes, és hozzáadott cukrot és (szacharóz) nem tartalmaz

mert a fogyasztók tapasztalatai alapján hatásos, de mégis kíméletes, de az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.

mert használata nagyon egyszerű, praktikus - csak egyetlen készítményből áll, 1 kanál rost és ennyi

mert nem kell mellette éhezni és sanyargatni magunkat

mert a magyar életmódbeli szokások alapján állították össze a kutatók

mert pénztárcakímélő, nem kell feltétlenül további kapszulákat megvásárolnia mellé

mert 2 és több db esetén ingyenes a szállítás

mert OÉTI zöld pipával rendelkezik, vagyis megfelel a magyar törvényi előírásoknak. A hatása egyénileg eltérő lehet.

Valós vásárlói vélemények a Naturalhelp Complex termékekről:


   Heni

Heni avatarja

Frissebb lettem, tele energiával, így könnyebben tudtam ingatlanos munkámat végezni, és a családommal is aktívabban és nagyobb türelemmel tudtam együtt tölteni a közös időt.

"Mindig is aktív, feszített tempójú életet éltem, amihez odafigyeltem az étkezésemre, a folyadékbevitelre és a rendszeres mozgásra egyaránt. A szervezetem meghálálja, hogy törődök vele. Igyekszem figyelni a testem üzeneteit és azok alapján cselekedni. Amikor úgy éreztem, hogy méregtelenítő kúrára lehet szükségem, orvosi konzultáció után esett a választásom a NaturalHelp Complex termékre. Az első két hétben kissé fáradtnak éreztem magamat, de konzultálva a doktornővel megnyugodtam, hogy a fokozott méregtelenítésnek van ilyen hatása. És tényleg, két hét elteltével már sokkal jobban éreztem magam. Frissebb lettem, tele energiával, így könnyebben tudtam a munkámat végezni, és a családommal is aktívabban és nagyobb türelemmel tudtam együtt tölteni a közös időt."


Tovább olvasom

   Kovácsné Orosz Erzsébet

Kovácsné Orosz Erzsébet avatarja

"Csodálatos érzés ez nekem"

Kedves NaturalHelp csapata!

68 éves pedagógus nyugdíjas vagyok. Évek óta küzdök a székrekedéssel. Többször voltam vastagbél tükrözésen. Találtak polipot ami hál istennek jó indulatú volt. A hashajtók minden formáját kipróbáltam. A túlzott hashajtók a bélbolyhokat a vastagbélről lemarta. Véletlenül találtam az önök termékére interneten való keresgélés közben. Akkor próbából rendeltem 1 dobozzal. Utasításnak megfelelően elkezdtem szedni. Egy hét szedése után vettem észre a hatását /Gondoltam már ez sem hat/Egy hét után éreztem a hatását. Éreztem,hogy tisztulok kifelé rengeteg bélsár ki jött belőlem. Máris kisebb lett a hasam és ami nagyon fontos még a savam is csökkent. Erősen refluxos vagyok. Odáig jutottam idáig, hogy a savcsökkentőből napi két szem helyett egyet szedek. A napi székletem is beállt és csodálatos érzés ez nekem. Remélem továbbra is segít.


Tovább olvasom

   Halász Éva

Halász Éva avatarja

"A NaturalHelp használata óta a hasmenésem megszünt, s ez igen nagy és kedvező változás"

"A termékkel kapcsolatos tapasztaim kedvezőek. Cukorbetegként naponta igen sok gyógyszert kell szednem, amelyeknek a szinte állandó hasmenés volt a mellékhatása. A NaturalHelp használata óta a hasmenésem megszünt, s ez igen nagy és kedvező változás. Ezért folytatni kívánom a termék fogyasztását, bízva abban, hogy a bélflórámat teljesen rendbe fogja hozni."


Tovább olvasom

   G.Marika

G.Marika avatarja

Kiváló méregtelenítő termék

"Az interneten találtam meg ezt a kiváló méregtelenítő terméket.Amióta használom a refluxom is elviselhetőbb, a közérzetem is javult. Ajánlom mindenkinek a méregtelenítés, valamint a közérzet javítása érdekében."


Tovább olvasom


Elismerések és minősítések

 • austria
 • canada
 • china
 • Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
 • finland
 • finland
 • finland
 • finland
 • finland
 • finland

Hírlevél feliratkozás

Név:


Email:


Kövess minketEgészségállapot felmérés